Emojitip🗢 značenje: LIPS

🗢LIPS

Značenje i opis

🗢 nije službeni Emodži, ali se može koristiti kao Unicode znak. Postoji još jedan emoji sa sličnim značenjem kao LIPS: 👄 (usta) | 💋 (otisak poljupca), koji se u nekim slučajevima može koristiti umjesto 🗢.


Značenje simbola emoji 🗢 je LIPS .

🗢 drugo značenje je Usna
Usne (lat. labia oris) su ulazni otvor usne šupljine I jedan su od najprepoznatljivijih crta fizionomije ljudskog lica. Njihov prednji dio zaklanja dijelove gornjeg i donjeg zubnog luka.
Gornja i donja usna ograničavaju usni otvor, kojim počinje probavni trakt. Svaka od usana ima prednju i stražnju stranu, uz slabije ili jače naglašeni rub.
Prednju stranu usana prekriva koža. Prednji nabor gornje usne se proteže do nosne piramide i nosno-usnog žlijeba sa morfo-strukturnim kompleksijom žlijeba pod nazivom filtrum. Prednja stranja donje usne je omeđena bradno-usnim žlijebom koji ga odvaja od kože brade.

Gornja i donja usna nose latinske nazive labium superius oris i labium inferius oris. Cinober granica gornje usne (na priloženoj slici) je poznata kao Kupidonov luk. U centru gornje usne nalazi se mesnato ispupčenje (tuberkula), poznat po raznim nazivima uključujući prochilon, tuberculum labii superioris, i labijski tuberkulum (kvržica). Vertikalni žlijeb, koji se proteže od prohelijona do nosne pregrade je filtrum.Rubovi prema usnoj šupljini prekriveni su sluzokožom koja je ustvari nastavak usne sluzokože. Ispod nje se nalazi podsluzokožni sloj od rastresitog vezivnog tkiva sa malim pljuvačnim žlijezdama. Mišićni na struktura usana sadrži vlakana njihovog kružnog mišića.

Kopirajte i zalijepite

Kopirajte i zalijepite ovaj emoji simbol:🗢Kopiraj

Primjeri i upotreba

🗢 (LIPS) ≈ 👄 (usta)

💋 (otisak poljupca)

Osnovne informacije

Emoji🗢
Kratko imeLIPS
CodepointU+1F5E2
DecimalnoALT+128482
Unicode Verzija7.0 (2014-06-16)
Emoji VerzijaNijedna

Slike se prikazuju s različitih platformi